ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΥΡΕΥΑ ΕΙΜΑΙ!..


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ


Δραματουργία - σκηνοθεσία:
Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος
Ενδυματολογία:
Ειρήνη Βαζιργιαντζίκη

Μουσική επιμέλεια:
Εύα Κολιοπούλου

ερμηνεύουν:
πιάνο Εύα Κολιοπούλου
πρώτη φωνή Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος
δεύτερη φωνή Μαρκέλλα Ευθυμίου
τρίτη φωνή Κωνσταντίνα Κουτουλάκη

Ειδικός σύμβουλος:
Κωνσταντίνος Μ. Μάστρακας

Οι παραστάσεις δόθηκαν στις 19,20 και 21 Ιουνίου του 2014 στο ΘΕΑΤΡΟ ΒΙΚΤΩΡΙΑ στην Αθήνα.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ


 

Θεοδόσης Παπαδημητρόπουλος


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Το 2005 αποφοίτησε απ᾿ τη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ. Το 2010 αποφοίτησε από τη δραματική σχολή ΕΜΠΡΟΣ - ΕΑΤΡΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ. Το 2012 ίδρυσε μαζί με τη Μαρκέλλα Ευθυμίου την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ. Σκηνοθέτησε το 2007 στη θεατρική ομάδα του ΕΜΠ το κείμενο του Μίλαν Κούντερα Ο Ιάκωβος και ο αφέντης του - Ένας φόρος τιμής στον Ντενί Ντιντερό σε τρεις πράξεις. Το 2008 συμμετείχε ως ηθοποιός στην παράσταση Στη μοναξιά των κάμπων με βαμβάκι του Μπερνάρ Μαρί Κολτές σε σκηνοθεσία του δασκάλου του Γιάννη Ζημιανίτη. Το 2009 συμμετείχε ως ηθοποιός στην ταινία Τρίτη του Νίκου Κορνήλιου. Tο 2013 μετέφρασε καὶ σχολίασε τὰ δράματα του Ιψεν: Αρχιμάστορας Σόλνες, Ο Μικρός Έγιολφ, Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν, Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί καὶ Πέερ Γκύντ, με επιμελητή τον Ήρκο Ρ. Αποστολίδη για τις εκδόσεις Gutenberg. To 2014 μετέφρασε το δράμα του Ίψεν: Ένας εχθρός του λαού με επιμελητή τον Ήρκο Ρ. Αποστολίδη για τις εκδόσεις Gutenberg. Έχει μεταφράσει και σχολιάσει το Βίο του Γαλιλέι του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Έχει αναγνώσει ποιήματα ελλήνων και ξένων ποιητών για την παρουσία των εκδόσεων Gutenberg στο facebook. Είναι συνεργάτης του μηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού Διορθώσεις.

Παρουσία στο ordino.
Παρουσία στο facebook.


Ειρήνη Βαζιριαντζίκη


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Είναι ζωγράφος, κεραμίστρια. Από το 1990 κατοικεί στη Χίο όπου από το 1991 σχεδιάζει και κατασκευάζει σκηνικά και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις. Έχει συνεργασθεί με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου, το θεατρικό τμήμα του ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και σχεδόν όλα τα θεατρικά σχήματα του νησιού. Το 2012 σχεδίασε τα κοστούμια και τα σκηνικά της παράστασης Σινιόρε Μακιαβέλλι... γελάστε!


Εύα Κολιοπούλου


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στην ηλικία των 3 ετών. Το 2006 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου με καθηγητή το σολίστα και μαέστρο Δημήτρη Τουφεξή. Πρόσφατα συμμετείχε στο εργαστήριο μουσικού αυτοσχεδιασμού με τον Αλέξη Πορφυριάδη, ενώ παρακολουθεί μαθήματα τζαζ πιάνου με καθηγητή τον Κάρολο Μαυρογένη. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών (ΕΜΠ) με Μεταπτυχιακή Ειδίκευση στη Μουσική Ακουστική, Επεξεργασία Σήματος και Πληροφορική (UPMC/IRCAM/Telecom PariTech).


Κωνσταντίνα Κουτουλάκη


Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγ. Νικόλαο Κρήτης. Σπούδασε Νομική στο Α.Π.Θ. Το 2010 αποφοίτησε από την ανώτερη σχολή δραματικής τέχνης ΕΜΠΡΟΣ-ΘΕΑΤΡΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΝ. Έχει συμμετασχει στην παράσταση Τα κουνέλια του Χρήστου Κάλλοου, όπου και σκηνοθέτησε. Έπαιξε το ρόλο της Έμμα στην Προδοσία του Χάρολντ Πίντερ μετά το πέρας των επιτυχών εξετάσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, όπως και το ρόλο της Νέρας στην Αγγέλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στέργιογλου. Συμμετείχε στην παράσταση Αγγελιοφόροι σε σκηνοθεσία Άντζελας Μπρούσκου. Έπαιξε στην ταινία του Βασίλη Βαφέα Γυναικείες Συνομωσίες, στη μικρού μήκους Νυχτερινοί επισκέπτες του Διονύση Λυκιαρδόπουλου,καθώς και στη μικρού μήκους Long Vacation σε σκηνοθεσία της Έλενας Δεμέστιχα.


Μαρκέλλα Ευθυμίου


Γεννήθηκε στη Χίο το 1986. To 2011 αποφοίτησε απ᾿ τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Συμμετείχε ερασιτεχνικά στη Θεατρική Ομάδα του ΕΜΠ απ᾿ το 2007 εως το 2009. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα Αγωγής του Λόγου και Ορθοφωνίας με τον Ιωάννη Ζημιανίτη και το Θεοδόση Παπαδημητρόπουλο. Το 2012 ίδρυσε μαζί με το Θεοδόση Παπαδημητρόπουλο την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ. Το 2013 ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης Άκης Δαβής. Για την παρουσία των εκδόσεων Gutenberg στο facebook, ανάγνωσε το 2014 από τα έργα: Η ανθολογία του Σπουν Ρίβερ του Edgar Lee Masters, Μεταμορφώσεις της Σελήνης της Κίρκης Κεφαλέα, Γράμματα στην Οφέλια του Fernando Pessoa. Είναι συνεργάτης του μηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού Διορθώσεις.


Κωνσταντίνος Μάστρακας


Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Εργάστηκε ως άμεσος βοηθός του Ρένου Αποστολίδη, σΤα Νέα Ελληνικά, την τρίτομη Ανθολογία της Νεοελληνικής Γραμματείας: Η ποίηση, λογία και δημοτική από το Μεσαίωνα ως τις μέρες μας κ᾿ υπήρξε παραστάτης στα βιβλία και τις προσπάθειές του, απ᾿ το 1966 μέχρι το θάνατό του, το 2004. Διορθωτής τυπογραφικών δοκιμίων, επιμελητής ύλης, συντάκτης λημμάτων εγκυκλοπαιδειών. Δικηγόρος απ᾿ το 1972 ως το 2012 οργανώνοντας το MGP, ένα πρότυπο δικηγορικό γραφείο απόλυτα ισότιμης νομικής κ᾿ οικονομικής συνεργασίας με νεώτερούς του συνεργάτες. Εξέδωσε το MGP DAYS (από το Δεκέμβριο του 1996 ως τον Ιανουάριο του 2006· 39 τεύχη με 208 συνολικά σελίδες), μηνιαίο δελτίο του γραφείου, με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος. Μετά την αποχώρησή του απ᾿ τη δικηγορία δημιούργησε το μηνιαίο περιοδικό Διορθώσεις, ανοίγοντας βήμα εντελώς ελεύθερο σ’ όλους όσοι ἀγορεύειν επί της ουσίας βούλονται, τ᾿ οποίο κυκλοφορεί από το 2011 ως σήμερα (τεύχη 33, σελ. 1144). Βιβλία του: Ζώνη Ασφαλείας (Ποιήματα, 2004, σελ. 314), Θρύψαλα (Σύντομες αυτοτελείς σκέψεις, 2004, σελ. 98), Η παρέα των πέντε, Ο Κώστας Σοφιανός (Σκιαγραφία της παρέας των πέντε & παρουσίαση του Κώστα Σοφιανού, 2008, σελ. 130), Υπό την αρήϊον τήβεννον (Στρατιωτικό ενθύμημα, που συγκροτήθηκε στη Φλώρινα το 1921, από τον πατέρα του, στρατιώτη Μάρκο Δ. Μάστρακα, 2009, σελ. 224), Επιστροφή στο σήμερα (Αυτοβιογραφικό αφήγημα, Αθήνα, 2009, σελ. 248).


ΤΟ ΤΡΕΪΛΕΡ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Πίσω